brandingstudio

Setisol

Nieuwe naam, logo en huisstijl
als fundament van meer merkbeleving


Setisol biedt een all-in-one aanpak voor jouw vloer, met oog voor vereenvoudigd en toekomstgericht bouwen. Isolatie, chape, vloerverwarming en afwerking: wij verenigen alle kennis en ervaring onder één dak.

  • Brand Design
  • Value Proposition
  • Web Design
  • Web Development
Vraag

Seghers Setisol is een vloerbedrijf in volle ontwikkeling. Het groeit sterk en ook structureel is er de afgelopen jaren van alles veranderd. Die evolutie bood opportuniteiten om het merk een totaal nieuwe wending te geven: een andere naam en modernere look-and-feel, met als doel een sterker imago op te bouwen.

Een andere naam en modernere look-and-feel, met als doel een sterker imago op te bouwen.
Antwoord

We hebben Setisol van bij de basis heropgebouwd. De eerste ingreep: een andere naam. De eigennaam werd geschrapt om het bedrijf als een echt merk neer te zetten. Een stevig fundament om logo, branding en identiteit verder uit te rollen. Het nieuwe ontwerp is jong en hedendaags met een duidelijke typologie en frisse kleuren die subtiel refereren aan de huisstijl van vroeger. Er is gekozen voor een krachtige vormgeving. Chape, isolatie en beton vormen een stevige basis voor de rest van de werken. Dat idee speelt ook in de visuele identiteit. Het logo is robuust en wordt begeleid door een herkenbaar icoon dat overal te gebruiken is.

De vernieuwde website geeft een duidelijk beeld van de visie, waarden en services van Setisol. Speciale aandacht gaat uit naar de ‘vloerplanner’: een platform op maat waar klanten en leveranciers efficiënt aanvragen kunnen doen. Daarnaast wordt er intensief ingezet op e-mailmarketing en social media om de band met klanten te versterken. Instagram en Facebook worden bovendien gebruikt als employer branding, aangezien het in de bouwsector een uitdaging is om de juiste mensen te vinden.

De vernieuwde website geeft een duidelijk beeld van de visie, waarden en services van Setisol.
Resultaat

Setisol wordt vandaag gepercipieerd als dé expert in alles wat te maken heeft met vloerwerken, van de opbouw tot de afwerking. De visie en waarden zijn duidelijker, niet enkel voor de buitenwereld, maar ook voor de eigen medewerkers. De website genereert een pak meer aanvragen dan voorheen en ook via social media is er meer engagement en interesse. Setisol presenteert zich als een sterk bedrijf dat blijft evolueren en talenten wil aantrekken.