Loading
Coffee as a service
Apex Coffee
Apex Coffee brengt de heerlijkheid van koffie naar kantoor.

Doel is de beleving rond de drank in België naar een hoger niveau te brengen. De rijke koffiecultuur die ons land altijd gehad heeft uitdragen over de hele wereld. Want koffie is bijzonder. Apex wil mensen bewust maken van het aromatische genot, de subtiele en complexe rijkdom aan smaken die dit zwarte goud zo begeerlijk maakt. Een koffiebeleving reikt verder dan de kop. Het is een moment van reflectie. Een milde vorm van euforie. Dat idee tastbaar maken, was de opdracht van Apex Coffee aan maneuver. De visie vertalen via een sterk visueel concept.

Logo

Koffie maken is een ambacht. De symboliek achter het meesterschap van de koffiebrander wilden we subtiel verweven in het logo. Zwart duidt op professionaliteit en contrasteert met wit dat de eerlijke smaak van koffie voorstelt. Zoals ook de lichte kleur van een mok afsteekt bij de donkere drank.

Het kopje

De quote ‘Lift your spirit’ bedachten we tijdens de brainstormsessies over het logo. Het gegeven om dankzij koffie een bepaald concentratieniveau te bereiken en hierbij letterlijk een kopje op te tillen leek ons een leuke insteek.

Huisstijl

In samenklank met het logo zijn ook de tonen van de website hoofdzakelijk zwart en wit. Die kleurencombinatie zet de herkenbaarheid van het merk kracht bij. We maakten werk van onder andere naamkaartjes, een brochure en verpakkingen. Apex Coffee is een nostalgisch keurmerk voor mensen met goede smaak.

Website

Op de website dosten we de actieknoppen uit in fris blauw. Een speelse toets naast het statige zwart en wit. De videobeelden op de homepagina dompelen je compleet onder in de wereld van de koffie. Wie op de website komt, duikt zo de koffiebeleving in. Voor het gebruiksgemak bouwden we de website met Wordpress. In de code implementeerden we bovendien remarketing strategieën om het doelpubliek optimaal te bereiken.

“Ik kan met al mijn wensen bij maneuver terecht. Wil ik een speciale mok, dan creëren zij die. Het team verstaat wat ik wil. Ze zijn met alles mee, leggen gevoel in hun werk en zijn bijzonder secuur en bekwaam.”
— Stephan Bral, eigenaar Apex Coffee

Work

Vanuit een passie voor communicatie en multimedia zorgen wij voor een grotere beleving rond uw diensten en producten. Laat u inspireren door ons werk en sleep mensen mee in uw eigen verhaal.

Interesse?

U wil mensen verbazen? Ze trots vertellen hoe uw merk hen helpt?
Dan laadt maneuver de denktank zodat uw boodschap vlot tot bij uw doelgroep geraakt. Om het u gemakkelijk te maken, is er onze projectplanner. Zo ingevuld, zo klaar.

Wil je meer zien?

Bekijk extra werk op ons Behance profiel.